subota, 30. rujna 2017.

Čokoladna torta

Neobicna jer je smesa za kore i fil potpuno ista, samo kada se napravi, jedan deo ide na hladjenje, drugi na pecenje. :) I nema brasna…

















Sastojci

9 belanaca
9 kasika secera
9 zumanaca
150 g. mlevenog plazma keksa
400 g. cokolade za kuvanje
375 g. maslaca ili margarina
375 g. secera u prahu
4 slaga (160 g. )

Priprema

Umutiti belanca sa 9 kasika secera u cvrst sneg. Dodati i zumaca pa izmesati. Cokoladu otopiti pa polako, uz stalno mesanje mikserom, dodati u umucena jaja, na kraju dodati i keks.

Maslac penasto umutiti sa secerom u prahu pa sjediniti sa prethodnim kremom

Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ce biti fil(staviti na hladjenje) a od drugog ispecite 2 tanke kore, na 200 stepeni oko desetak minuta.
Za jednu koru imacete 6 prepunih kasika smese

Umutiti slag i filovati – kora – fil – slag – kora – fil – slag.

0 komentari:

Objavi komentar