petak, 6. listopada 2017.

Banjalučanka

Ovaj recept je opet i opet naslijeđen od moje majke. Na njemu se ništa, baš ništa nije mijenjalo. Ostalo je ime, izgled, okusi i kao takav traje u našoj obitelji već jako dugo.  Peku ga već i moje kćeri, a tako se dugo održao samo zato što je kako bi moj suprug rekao neuništivo dobar.





Sastojci
Biskvit
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
25 dag mljevenih ili sjeckanih oraha
3 žlice brašna
1 žlica kakaa

Fil:
8 žumanjaka
10 žlica šećera
1 vanilija
20 dag maslaca
20 dag čokolade za kuhanje

Priprema

1.
Bjelanjke ulupati u čvrst snijeg, dodati šećer i još dobro istući

2.
Kad je snijeg čvrst dodati mljevene orahe, brašno i kakao te lagano promiješati

3.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200 st.

Fil:
4.
žumanjke, šećer i vaniliju dobro umutiti i na pari skuhati u gustu kremu

5.
Kad je krema dovoljno gusta ohladiti i u nju dodati umućeni maslac

6.
Kolač preliti glazurom od čokolade


0 komentari:

Objavi komentar