utorak, 24. listopada 2017.

Reform torta – 3. način

 Maločas sam ovdje, na ovim našim zajedničkim stranicama "prelistala" recepte za općeznanu i vrhunsku "reformicu" (Reform tortu) i pronašla 2. Ja imam treći a nudim ga na probu tim više što uopće NEMA BRAŠNA. Jela sam ih svakakvih ali ovo je nešto naj.Slike imate na ova dva ranija recepta, jer nije stvar u izgledu već u okusu.



Sastojci 

Tijesto
30 dag mljevenih oraha
30 dag šećera
10 bjelanjaka (snijeg)

Krema
18 dag kristal šećera
10 žumanjaka
2 rebra čokolade za kuhanje
25 dag maslaca

Priprema
1.
Pomiješati orahe i šećer.
2.
Napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka i pažljivo izmiješati, laganim pokretima, sa smjesom oraha i šećera.
3.
Peći oko 20 – 25 min. na umjerenoj vatri (oko 175 st. C).
4.
Tijesto ohladiti.
5.
Za kremu izmiješajte šećer, žumanjke i otopljenu čokoladu te kuhati na pari uz stalno miješanje.
6.
Kad je smjesa kuhana (zgusnuta), skinuti s vatre i umutiti maslac ( koji je ranije bio omekšan na sobnoj temperaturi), te sve dobro izraditi.
7.
Tortu (koncem, oštrim nožem) prerezati na 3 dijela. Premazati prvu koru, potom drugu a s ostatkom kreme premazati još i cijelu tortu.
8.
Stvrdnuti tortu u hladnjaku i poslužiti sa šlagom.

Posluživanje
Biskvit je tako prožet kremom da se tijesto gotovo i ne osjeća.
Savjet 1. - onima koji su početnici ili onima kojima nije uspjelo tijesto: ne zaboravite snijeg postupno dodavati i umiješati ga sa kuhačom (onom s rupom), a nikako mikserom. Također bi za početnike bilo možda lakše da tijesto odvoje na tri dijela i peku odvojeno, kako im se ne bi desilo da im se prilikom rezanja tijesto raspadne

Savjet 2. je također namijenjen početnicima, a odnosi se na pripremu kreme. Da biste bili sigurni kako se krema neće razlijevati nakon što je kuhana (zgusnuta), prohladite je i dodajte maslac sobne temperature. Inače se krema priprema kao topla .

0 komentari:

Objavi komentar