Poznata još i kao crno-bijela torta, ova čokoladno lješnjakasta fantazija iz mamine knjižice recepata će vas namamiti na još i joooooš! :D Inače torta je rađena iz jedne smjese, pa se ne preporuča "sirovojajomrzcima". :D Uživajte!
Sastojci
6 jaja
150 g šećera u prahu + 2 žlice za šlag
200 g maslaca
100 g prženih i sitno mljevenih lješnjaka
3 žlice kakaa
100 g tamne čokolade
250 ml vrhnja za šlag
1 kremfix
Priprema
1.
Žutanjke i šećer u prahu pjenasto izmiješati mikserom, a zatim dodati izrađeni maslac, mljevene lješnjake, kakao, rastopljenu čokoladu i na kraju snijeg od 6 bjelanjaka
2.
Pola smjese staviti u kalup za torte sa odvojivim stranicama, obložen papirom za pečenje, promjera 23 cm i staviti peći na 180° 35 minuta. Drugu polovicu staviti u hladnjak da se stegne.
3.
Kada je biskvit pečen, ohladiti ga i premazati ostatkom smjese.
4.
Ukrasiti tučenim vrhnjem sa kremfixom i dvije žlice šećera u prahu i posuti kakaom.
UZIVAJTE !!!!!!!!!!!!!
0 komentari:
Objavi komentar