ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

Čokoladna torta od oraha







Biskvit:

6 žumanjaka
150 gr šećera
200 gr otopljene čokolade
200 gr mljevenih oraha
50 gr mljevenog keksa
1/2 čajne žličice cimeta
6 bjelanjaka

Preljev:

2 žlice vode
50 gr secera
1 zlica rakije

Priprema:

Električnom miješalicom dobro pomiješati žumanjke sa 100 gr šećera, te dodati otopljenu čokoladu. Bjelanjke pomiješati odvojeno sa 50 gr šećera, te kada je gotov čvrsti snijeg dodati lagano u posudu sa žumanjcima. 
Na kraju dodati mljevene orahe i keks, te sve dobro pomiješati. Smjesu staviti u kalup za pečene koji smo obložili papirom za pečenje i staviti u zagrijanu pećnicu na 170 ˚C na 40 minuta.
 Kada je torta gotova preliti je sa preljevom koji smo pripremili tako da smo prokuhali vodu, dodali šećer i rakiju.
Ja nisam stavljala preljev, nego sam istopila na pari oko 150 gr cokolade i dodala 100ml vrhnja za kuhanje, sve izmijesala kada se cokolada otopila i prelila tortu.

U slast!

0 komentari:

Objavi komentar