utorak, 14. studenoga 2017.
Home »
» Kocke s makom i sirom
Kocke s makom i sirom
TIJESTO:
25 dag margarina
25 dag šećera
50 dag brašna
1 prašak za pecivo
1 jaje
Prstohvat soli
PRIPREMA
Pomiješati brašno, prašak za pecivo, šećer i sol, izmrviti margarin, dodati jaje i tvrdo zamijesiti tijesto.
Tijesto popoloviti i ostaviti u hladnjak 1 sat, odmah pripremati nadjev.
1.NADJEV OD MAKA:
50 dag maka mljevenog
5 dl mlijeka
20 dag šećera
1 žlica cimeta
10 dag gustina
2 jaja
5 žlica ulja
PRIPREMA:
Zagrijati mlijeko sa šećerom i cimetom do ključanja, dodati gustin pomiješan s makom. Lagano kuhati od 8 do 10 minuta da smjesa bude čvrsta.
Dodati umućene žumanjke i ulje, maknuti s vatre da se hladi. U čvrsti snijeg umutiti bjelanjke i u ohlađenu kremu umiješati da bude glatka.
2.NADJEV OD SIRA:
2,5dl mlijeka
30dag šećera
1 limun
5 dag margarina
3 jaja
5 žlica gustina
50 dag svježeg kravljeg sira
Izmiješati jaja i šećer u čvrsti snijeg, dodati naribanu koricu limuna i sok od limuna, mlijeko, te umiješati gustin i omekšani margarin i sir.
PRIPREMA:
1 tijesto razvaljati veličine lima, lim namastiti i posuti brašnom, staviti tijesto pa premazati nadjevom od maka, zatim nadjevom od sira pa drugo tijesto izmrviti preko kreme.
Peći kolač na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Ohlađeni kolač posuti šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar