četvrtak, 9. studenoga 2017.

Orah-čokoladna torta

Jednostavno, sočno i ukusno. Kombinacija čokolade i oraha je uvijek uspješna, isprobajte.


Sastojci

– 200 gr mljevenih oraha
– 200 gr šećera
– 200 gr čokolade za kuhanje
– 6 jaja
– 6 kašika prezle

PRELJEV

– 70 gr putera
– 70 gr šećera
– 70 gr čokolade za kuhanje


Način pripreme

Odvojite bjelanca od žumanaca i umutite u čvrst snijeg.

Žumanca umutite sa šećerom pa dodajte prezlu, orahe i otopljenu čokoladu.

Umiješajte lagano snijeg od bjelanaca i istresite u tepsiju.

Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta.

Dok se torta peče otopite puter sa šećerom i čokoladom za kuhanje.

Vruću tortu prelijte smjesom od čokolade i ostavite da se ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar