OVO JE SARMA KOJU JEDNOSTAVNO MORATE PROBATI JER JE POSTALA APSULUTNI HIT NA INTERNETU
POTREBNI SASTOJCI
1 kg mlevenog mesa (svinjskog, junećeg, mešanog,...),
1 velika glavica kiselog kupusa (bitno je da ima velike listove),
200 g pirinča,
1 glavica crnog luka,
100-150 g sitno iseckane dimljene slanine (ili samlevene zajedno sa mesom),
so, biber i crvena mlevena paprika po ukusu,
kalup za kuglof ili pravougaoni kalup za hleb.
Možete koristiti i bilo koji drugi kalup koji vam se čini pogodnim. Poenta je da sarmu koju biste i inače pravili u loncu, spakujete na drugačiji način i da je pečete u rerni.
Ako se pitate čemu sve ovo, jer sarma kao sarma, ali nije isto kada je kuvate u loncu ili pečete na tihoj vatri u rerni. Ni ukus, a ni mirus nisu isti. Osim toga i manje se "čuje" u stanu, ako je lepo ušuškate u foliju, nego kada miris kuvane sarme isparava iz lonca pola dana. Osim toga, ako spadate u one koji "meso vadi, kupus gleda", još jedan plus za ovakvu sarmu jer ona nije sa mnogo kupusa. Način kuvanja ili pečenja je samo jedan deo priče o sarmi, drugi deo priče je da svako ima svoj recept za najbolju sarmu i mešavinu mesa i pirinča, a ukoliko slučajno i nemate svoj, iskoristite ovaj moj recept za najbolju sarmu.
0 komentari:
Objavi komentar