subota, 11. studenoga 2017.
Home »
» Svekrvin kolac (Anyos szelet )
Svekrvin kolac (Anyos szelet )
Sastojci
Braon kora
350 gr. brasna
100 gr. margarina
150 gr. secera
2 kasike kakoa
1 jaje
1 prasak za pecivo
1 vanil secer
7 kasika mleka, moze i vise po potrebi
Piskota
8 jaja, ja sam pravila od 6 jaja
8 ili 6 kasika secera
8 ili 6 kasika brasna
1 kesica praska za pecivo
1 l. mleka
450 gr. secera
250 gr. brasna
3 kasike kakoa
1 kasika ruma
1 vanil secer
2 limuna ako volite
350 gr. margarina
Glazura
cokolade za kuvanje
ulja po potrebi
Priprema
1.
Umesiti testo od svih sastojaka.Treba da bude glatko i da se sve lepo poveze.Uviti ga u foliju i ostaviti u frizider da se odmori na 20-30 minuta.
2.
Od ove mase ispecemo dve kore na prevnutoj namazanoj i pobrasnjenoj tepsiji ili na papiru za pecenje koji smo stavili takodje na poledjinu tepsije.Radnu plocu dosta pobrasnite jer ga testo dosta upija pri razvlacenju!
3.
Pecite ga na 180 C dok lepo ne naraste.Bitno je ne prepeci ga.Pazite lako zagori.
4.
Ispecene kore ostavite na stolnjaku i ne pomerajte ga sve do filovanja jer moze da popuca.Ako se to i desi nema veze samo ga prilikom filovanja uglavite kao mozaik.Kada se nasece kolac nece se nista primetiti.
5.
Za piskotu umutimo belanca i secer dok ne ocvrsne i pocne da sjaji, umesamo zumanca i brasno pomesano sa praskom za pecivo i pecemo na 175 C.
Fil-
6.
8 dcl.mleka uzvrimo.Umesamo sav secer i ponovo uzvrimo.Posebno u preostala 2 dcl. mleka umesamo brasno ili gustin(najbolje je pola pola) bez grudvica i dodamo ostalom mleku.Skuvamo gustu kremu.
7.
Podelimo je na dva dela.U jedan stavimo kakao, rum(to je po orginalu ali ko ne voli neka izostavi) vanil secer.
8.
U drugi deo stavimo koru i sok od dva limuna (takodje ne mora stavite samo vanilu recimo)
9.
Umutimo penasto datu kolicinu margarina i dodamo ohladjenim kremama.
10.
Sada mozemo filovati kolac!
11.
Braon testo+ fil od cokolade+zuta piskota+beli fil+drugo braon testo.
12.
Odgore prevucemo cokoladnom glazurom.
13.
Kolac ostavite tako preko noci vani da se kore lepo omeksaju i nakon toga drzite ga u frizideru
0 komentari:
Objavi komentar