subota, 2. prosinca 2017.

Neobično ukusan i nježan kolač koji se topi u ustima

Sastojke za njega ima uglavnom svaka domaćica u svojoj kuhinji. Iznenađujući lako, bez po muke, dobila sam ukusan i nežan kolač koji se topi u ustima. Probajte i vi, toplo preporučujem.



Za pripremu kolača biće potrebno:

-1 čaša (200 ml) mleka
-1 čaša šećera
-1 čaša ulja
-4 supenih kašika (sa vrhom) kakaoa

Sve sastojke umutiti mikserom. Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati:

-2 jajeta
-1 čašu brašna
-1 kesicu praška za pecivo
-vanil šećer (po ukusu)


Promešati mikserom.

Tepsiju namažite uljem (ili stavite papir za pečenje) i izručite smesu sa brašnom i jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta.

Proverite čačkalicom da li je kolač gotov: ako je čačkalica suva, kolač je pečen.

Izvadite iz rerne i vruć kolač prelijte sa prvim delom smese.
Neka odstoji sat-dva, i isecite ga na komade.

Ja sam ga tako ostavila da prenoći.

Ujutro sam probala. Kolač je ispao ukusan i neuobičajeno nežan, prosto se topi u ustima.


0 komentari:

Objavi komentar