subota, 9. prosinca 2017.

Rum-punč šnite






Sastojci

1 margarin
6 jaja
30 dag šećera
15 dag brašna
1 prašak za pecivo
4 dag kakaa
5 žlica pekmeza od marelica
25 dag žele bombona
6-7 kapi ruma (ekstrakt)
4 rebra čokolade



Priprema

1.
Izmiješati margarin i šećer, postupno dodavati jedno po jedno žumance

2.
Dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i na kraju snijeg od bjeljanjaka. Lagano izmiješati.

3.
Peći u pouljenom plehu srednje veličine na temperaturi 200-220°C, pećnica se ne otvara dok tijesto samo ne “splasne”.

4.
Kada se ohladi, presjeći vodoravno. Jedan dio izmrviti, dodati pekmez od marelice, nasjeckane žele- bombone, rum i sve dobro izmiješati.

5.
Ovu smjesu stavi na drugi dio tijesta, gore glazura od čokolade

0 komentari:

Objavi komentar