srijeda, 3. siječnja 2018.

Čokoladna rapsodija



Sastojci

ZA BISKVIT
3 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
3 žlice kakaa
3 žlice mlijeka
3 žlice ulja
1 žličica praška za pecivo

ZA KREMU
6 dcl slatkog vrhnja
400gr. čokolade za kuhanje
200gr mliječne ili neke čokolade s nugatom
100gr maslaca

Priprema

BISKVIT

1.
Odvojit žumanca od bjelanjaka. Žumanca dobro stući s šećerom te dodati ulje i mlijeko. U to lagano umiješati brašno pomiješan s praškom za pecivo i kakaom te na kraju snijeg od bjelanjca. Ova kora peče se 3 puta. Peći u kalupu za pečenje promjera 24 ili 26 cm oko 10ak. min na 180st. Vrijeme pečenje je najbolje da odredite sami na način da ubodete čačkalicu koja mora biti suha kad se izvadi ili kad lagano dodirnete biskvit izgleda kao da dirate spužvu

KREMA

1.
Slatko vrhnje staviti na vatru. Kad dođe do točke vrenja, ali nikako nesmije provrit, sklonite s vatre i umiješajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se čokolada potpuno ne rastopi. U to stavite maslac i miješajte dok se ne rastopi. Kremu malo prohladite i stavite u frižider.Ja kad radim ovu kremu napravim je nekoliko sati ranije teko da mi se u frižideru potpuno ohladi i stisne i tada je možete mazati na tortu. Biskvit navlažite s mlijekom i rumom i na svaku koru mažite kremu. Ova količina kreme je dovoljna za namazat 2 ''kata'' torte i malo je namazat izvana. Tako da mi je u ovom slučaju zadnji bio biskvit. Ja sam napravila ogradu od čokolade, vrh lagano premazala šlagom i samo prošarala rastopljenom čokoladom. Vi možete urasit po želji. Odlična je i s čokoladnom glazurom s tim da prije nego prelijete glazuru, biskvit lagano premažite marmeladom od marelice. Tako sve skupa dobiva jednu novu notu a okus je božanstven.

Posluživanje
Čista uživancija

0 komentari:

Objavi komentar