subota, 20. siječnja 2018.
Home »
» Kremasta čokoladna torta
Kremasta čokoladna torta
Sastojci:
Za kore
– 10 belanaca
– 10 kašika šećera
– 6 žumanaca
– 6 kašika brašna
– 5 kašika kakaoa
– 2 praška za pecivo
– 5 dl čokoladnog mleka
Za fil
– 350 g mlevenog keksa
– 5 dl čokoladnog mleka
– 200 g čokolade
Za kuvanje
– 250 g margarina
– 200 g šećera u prahu
Za dekoraciju
– 2 krem šlaga od čokolade
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 5 belanaca u čvrst šam, a zatim uz neprestano mućenje mikserom postepeno dodavati 5 kašika šećera.
2. Potom dodavati jedno po jedno ukupno 3 žumanceta, 2,5 kašike kakaoa, 3 kašike brašna i jedan prašak za pecivo.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na
200 ˚C oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru. Pečene kore poprskati čokoladnim mlekom.
Fil:
1. Čokoladno mleko sjediniti sa mlevenim keksom i otopljenom čokoladom.
2. Posebno umutiti omekšao margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa smesom od mlevenog keksa.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati 1/2 fila i preklopiti drugom korom. Potom premazati preostalim filom i preklopiti trećom korom.
2. Krem šlag od čokolade pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime premazati tortu.
Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar