četvrtak, 4. siječnja 2018.

KREMASTA POSLASTICA: Čokoladna krem torta

Ako volite kremaste poslastice i čokoladu – ova torta je pravi izbor.



Sastojci

Za testo:

125 g čokolade za kuvanje
175 g maslaca ili margarina
175 g šećera
4 jajeta
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
kašika kakaa u prahu

Za krem:

150 g mlečne čokolade
150 g kakao krema
400 g neslanog kajmaka

Priprema


1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Podmazati okrugli pleh (prečnika 24 cm). Krupno izrendati čokoladu. Kremasto umutiti maslac, odnosno margarin, i šećer, tako da se šeer rastopi.

Pročitajte još:

2. U dobijenu masu umešati jedno po jedno jaje. Pomešati brašno sa praškom za pecivo, pa dodati jajima. Umešati struganu čokoladu i kakao, pa zamesiti testo. Testo sipati u kalup, a zatim ga peći na srednjoj rešeci u rerni oko 40 minuta.

3. Izvaditi testo iz rerne, ostaviti da se ohladi, a zatim ga izvaditi iz kalupa i vodoravno prepoloviti. Donju polovinu staviti na tanjir za tortu.

4. Za krem izlomiti čokoladu. U šerpici zagrejati kajmak uz stalno mešanje. Dodati čokoladu i kakao krem, pa ostaviti da se otopi. Skinuti sa šporeta, pa ohladiti u hladnoj vodi uz stalno mešanje.

5. Polovinom krema premazati donju koru, pa prekriti gornjom korom. Tortu premazati preostalim kremom

0 komentari:

Objavi komentar