Sastojci
Za testo:
125 g čokolade za kuvanje
175 g maslaca ili margarina
175 g šećera
4 jajeta
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
kašika kakaa u prahu
Za krem:
150 g mlečne čokolade
150 g kakao krema
400 g neslanog kajmaka
Priprema
1. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Podmazati okrugli pleh (prečnika 24 cm). Krupno izrendati čokoladu. Kremasto umutiti maslac, odnosno margarin, i šećer, tako da se šeer rastopi.
Pročitajte još:
2. U dobijenu masu umešati jedno po jedno jaje. Pomešati brašno sa praškom za pecivo, pa dodati jajima. Umešati struganu čokoladu i kakao, pa zamesiti testo. Testo sipati u kalup, a zatim ga peći na srednjoj rešeci u rerni oko 40 minuta.
3. Izvaditi testo iz rerne, ostaviti da se ohladi, a zatim ga izvaditi iz kalupa i vodoravno prepoloviti. Donju polovinu staviti na tanjir za tortu.
4. Za krem izlomiti čokoladu. U šerpici zagrejati kajmak uz stalno mešanje. Dodati čokoladu i kakao krem, pa ostaviti da se otopi. Skinuti sa šporeta, pa ohladiti u hladnoj vodi uz stalno mešanje.
5. Polovinom krema premazati donju koru, pa prekriti gornjom korom. Tortu premazati preostalim kremom
0 komentari:
Objavi komentar