petak, 29. rujna 2017.

Pozdrav suncu

Evo u ove hladne dane malo dodatnog sunca. tko voli rogač uživat će




Sastojci
biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica rogača

krema:
350 grama rogača
8 dcl mlijeka
6 dcl vrhnja za kuhanje
300 grama šećera
100 grama čokolade
4 limuna
4 dcl vrhnja za šlag
2 vrećice želatine

Priprema
1.
biskvit ispeči od navedenih sastojaka, jaja umutiti sa šećerom i dodati rogač i staviti peći u kalup za tortu.

2.
kad je pečen izvaditi iz kalupa i premazati sa čokoladom i staviti u frižder da se stisne.

3.
za kremu zakuhati mlijeko sa 150 g šećera i dodati rogač, te staviti hladiti.

4.
vrhnje za kuhanje zakuhati sa ostatkom šećera i ribanom koricom tri limuna, i staviti hladiti. kad se ohlade u obadvije smjese staviti po 2 dcl tučenog šlaga i jednu vrećicu želatine, koju pripremiti po uputama na vrećici.

5.
biskvit izvaditi iz friždera i stranu sa čokoladom staviti na dno kalupa od torte čije stranice ponovo stavite tako da vam krema ne curi. na biskvit stavite kremu sa rogačem i na kraju svjetlu kremu.

0 komentari:

Objavi komentar