utorak, 24. listopada 2017.

Boemka





Sastojci 

Biskvit
12 bjelanjaka
40 dag šećera u prahu
30 dag mljevenih prženih badema
10 dag čokolade u prahu
10 dag brašna

Krema
12 žumanjaka
1 l mlijeka
25 dag šećera
3 žličice vanilin šećera
12 dag gustina
30 dag maslaca
15 dag čokolade

Čokoladni fil za biskvit
30 dag čokolade
1 dcl slatkog vrhnja
10 dag maslaca

Čokoladna ocaklina
15 dag čokolade
0,5 dcl slatkog vrhnja
5 dag maslaca
2-3 žlice mlijeka

Priprema
1.
Biskvit
2.
Bjelanjke i šećer istucite u čvrsti snijeg , pa dodajte sve ostale sastojke , brašno, čokolada i mljeveni prženi ( u pećnici na 200 C čitave bademe peći 10-15 minuta, a kad se ohlade samljeti)bademi. Smjesu razdijelite na pet dijelova, te pecite na masnom papiru za pečenje svaki list posebno 10-ak do 15 min.
3.
Krema
4.
Zamješajte žumanjke, šećer, gustin i vanilin šećer s malo hladnog mlijeka od ove litre a ostatak neka uzavre. Skuhajte kremu, te kad se ohladi izradite maslac i dodajte malo po malo kremu. Kad je gotova podijelite je na dva dijela i u jedan dio dodajte 15 dag rastopljene čokolade.
5.
Čokoladni fil za kore
6.
Sve navedene sastojke rastopite na laganoj vatri, premažite svaki list biskvita i pustite da se ohladi.
7.
Čokoladna ocaklina
8.
Rastopite sve sastojke i prelijte kolač.
9.
Redoslijed: biskvitni list s čokoladnim filom-žuta krema-čokoladna krema-biskvitni list s čokoladom i tako sve po redu i na kraju još čoko ocaklina.

0 komentari:

Objavi komentar