četvrtak, 19. listopada 2017.

Bosancica torta



Sastojci

Kora – sastojci su za jednu koru a potrebne su tri
5 bjelanjaka
10 kašika šečera
1 kašika oštrog brašna
70 grama krupno mljevenih oraha

krem 1
1 l mlijeka
10 kašika gustina
2 kesice vanilija šećera
150 grama šećera

krem 2
15 žumanjaka
100 grama šećera
250 grama margarina za kreme
125 grama maslaca

čokoladni krem
150 grama tamne čokolade
150 grama grilijaša od lješnjaka

cappuccino krem
2 kesice kapučina -clasic
100 grama tamne čokolade
50 grama bijele čokolade

krem od bijele čokolade
50 grama bijele čokolade

Ukrašavanje
50 grama bijele čokolade
50 grama tamne čokolade


Priprema
Kore:
1.
Umutiti bjelanca sa šećerom u čvrst snijeg, dodati brašno i orahe. Peći na 180°C oko 30 min.
Potrebne tri kore.

Krem 1
2.
skuhati gustin u mlijeku sa šečerom i ostaviti da se ohladi..

Krem 2
1.
skuhati žumanca na pari sa šećerom te takođe ostaviti da se ohladi.
2.
Umutiti pjenasto maslac i margarin, dodati ohlađenu kremu od žumanaca, potom kremu od gustina i dobro ujednačiti.
3.
Podjeliti krem na tri djela, ali jedan dio nek bude manji za pola od ostala dva
4.
U prvi dio umješati otopljenu čokoladu i usitnjeni grilijaš
5.
U drugi dio umješat nakrupno naribanu čokoladu i kapučino

6.
U treći (najmanji) dio umješati otopljenu bijelu čokoladu..
Filovati: Kora-krem od čokolade-kora – krem od kapučina-kora-premazati čitavu tortu kremom od bijele čokolade.
Ukrasaiti sa kremom koje smo prethodno malo odvojili, i krupno ribanom čokoladom…

0 komentari:

Objavi komentar