subota, 21. listopada 2017.

Brze čoko-orah ploške

Nismo dočekali da se ohladi ni stegne krema, odmah sam rezala i pola pojeli u trenu



Sastojci

Tijesto
4 jaja
10 dag mljevenih oraha
5 dag glatkog brašna
na vrh noža praška za pecivo
15 dag šećera
1 žlica ruma
2 žlice mlijeka

Krema
1 prašak za šlag kremu okusa čokolade
150 ml hladnog mlijeka za šlag kremu

Priprema
1.
Uključiti pećnicu da se ugrije na 180 st.C.
2.
Tijesto:
Žutanjke i šećer pjenasto umutiti, zatim dodati mlijeko, brašno izmiješano s pecivom, orahe promiješane sa rumom i snijeg od bjelanjaka. Lim od rerne obložiti papirom za pečenje te staviti peći tijesto (u zagrijanu pećnicu) 20 min na 180 st.C.
3.
Krema:
Mlijeko i prašak za šlag kremu okusa čokolade miksati 3-4 minute.
4.
Pečeno tijesto prerezati na tri trake jednake širine.
5.
Slagati tijesto, kremu, tijesto, kremu, tijesto i na kraju kolač prenamazati kremom te posuti mljevenim orasima ili ukrasiti po vlastitoj želji.

0 komentari:

Objavi komentar