subota, 21. listopada 2017.
Home »
» Lukava torta
Lukava torta
Sastojci
biskvit
4 jaja
1 šalica šećera
1/2 šalice mlijeka
1 šalica brašna
125 g margarina ili marga
2 žlice kakaa
1 žličica cimeta
Krema
2 pudinga od vanilije
0,5 l mlijeka
2 paketića šlaga ili 250 ml. vrhnja za šlag
dodatno
2 žlice marmelade (može i pekmez ili eurokrem, nutella i sl)
Priprema
1.
Odvojite bjelanjke od žutanjaka.
Od bjelanjaka izmiksajte snijeg.
Žutanjke sa šećerom i dvije žlice mlijeka miksajte dok ne postanu bijeli.
Dodajte ostale sastojke i dobro izmiksajte.
Na kraju žlicom laagano umješajte bjelanjke.
Izlijte u namašćeni kalup za torte.
Peći oko 45 minuta na 170°C. Dok se srediina ne prestane ''tresti''
2.
Skuhamo puding.
Izmiksamo šlag
U ohlađeni puding dodamo polovicu šlaga.
3.
Ohlaženi biskvit izdubemo tako da ostane tanka kora sa strane i na dnu.
Polovicu izdubenog biskvita pomiješamo sa marmeladom i natrag utisnemo na dno.
Na to izlijemo krremun od pudinga.
4.
Ohlađeno premazati sa ostatkom šlaga i posipati sa mrvicama od druge polovice izdubenog tijesta.
5.
Varijacije na temu:
u kremu od pudinga možete dodati bilo koje voće po želji, u biskvit orahe, ljješnjake, komaadiće čokolade i na taj način svaki puta imate tortu sa novim okusom.
Posluživanje
poslužiti hladno
0 komentari:
Objavi komentar