Dosadilo mi čudo o čokolade pa sam ga malo doradila. Najbolje je što je gotovo za pola sata. Uživajte...ja i moji ukućani jesmo...
Sastojci
BISKVIT:
4 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
5 žlica tople vode
5 žlica kakaoa
1/2 praška za pecivo
1 korica od limuna
1 vanilin šečer
DORADA:
120 ml mlijeka
3 žlice ruma
petit keksi
5 žlica Marmelade od marelica
KREMA:
1 maxi puding čokolada (ili 2 obična)
5 žlica šečera
750 ml mlijeka
1 žlica gustina
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
GLAZURA:
150 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
Priprema
BISKVIT:
Izmiksati jaja s šečerom, dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, vodu i kakao te naribati limunovu koricu.
Sve izmješano izliti u namašteni kalup za torte ( ja koristim Ø26).
Peći na 180-200 ºC oko 25 min.
Pećeni biskvit malo ohladiti i preliti s oko 80 ml milijeka i 2 žlice ruma.
DORADA:
na pećeni biskvit preliven mlijekom i rumom, premazati marmeladu od marelice.
Na marmeladu slagatit petit kekse namočene u preostalo mlijeko s rumom.
KREMA:
U malo mlijeka razmutiti puding, šečer i gustin. Ostatak mlijeka staviti na vatru i u zavrijelo zakuhati gustu kremu.
Čokoladu otopiti i staviti kad je krema skoro pri kraju.
Skloniti s štednjaka i u vruće umješati margarin.
Kada se margarin otopi, preliti po keksima.
Staviti u hladnjak.
GLAZURA:
Čokoladu otopiti s uljem (ne dopustiti da zavrije). Čim se otopi, preliti po torti.
Posluživanje
Tortu dobro ohladiti i tek onda skinuti obruč. Može se raditi i u pravokutnom obliku pa ispadnu kocke iako ja više volim ovaj oblik torte.
0 komentari:
Objavi komentar