ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Čokoladna fantazija



Sastojci  6 osoba
Tjesto (solja od 2 dl.):

2 solje brasna
2 solje secera
1/2 solje ulja
2 solje jogurta
2 kasicice sode bikarbone
2 kasicice kakaoa (tamnijeg).



Preliv:
10 kasika secera
10 kasika mljeka
100 g. maslaca
100 g. cokolade
1 kasika ruma (po zelji).


Priprema


  1. U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro promesajte.
    Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.
    Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.
    Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.


    Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.
    U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.



  2. Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!

  3. Ovako izgleda kolac kada ga dobrooooooo ohladite!!!!

Posluživanje

Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu cokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera u preliv lepse je.A rum je meni obavezan ;))

0 komentari:

Objavi komentar