ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Moj cokoladni “mud cake”





Sastojci

1 1/2 solje jake kave
1/4 solje brandy
150 g tamne cokolade
250 g maslaca
2 solje secera
2 solje brasna
1 zlicica sode bikarbone
mali prstohvat soli
2 jaja lagano izmucena viljuskom
1 zlicica ekstrata od vanilije

Ganache:
1 solja vrhnja
200 g tamne cokolade iskidane na komadice
1 zlicica maslaca

Priprema
1.
Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 135*.
Staviti kavu, brandy, cokoladu i maslac na paru ili na jako laganu vatru da se otope a kada je postalo sve glatka smijesa maknuti sa vatre i ostaviti desetak minuta da se malo ohladi.
Lagano rashladjenu smijesu prebaciti u zdjelu od miksera.
Prosijati brasno, sol i sodu te uz lagano mijesanje mikserom ( nije potrebana jaka brzina) postepeno dodavati suhe sastojke.
Kada smo to izmijesali dodamo i dva jaja i vaniliju,
promijesati da smijesa bude jednolica i izliti u kalup od 23-24 cm.
Peci sat i pol vremena, a pecen kolac izvaditi, ostaviti nekoliko minuta u kalupu, a zarim kalup skinuti i hladiti na resetci.
Ukrasiti po zelji i posluziti.
Ja sam za ukras koristila cokoladni ganache.
2.
Na paru staviti vrhnje i cokoladu da se otope i kada je smijesa postala glatka dodamo i maslac, dobro izmijesamo i ostavimo sa strane da se dobro rashladi.
nemojte kremu stavljati u frizider jer ce izgubiti sjaj.
Kada je krema dobila dovoljnu gustinu za mazanje s njom namazemo cijelu tortu.
Solje su velicine 250 ml.

0 komentari:

Objavi komentar