nedjelja, 22. listopada 2017.

cokoladno carstvo



Sastojci

brownie
200g putra
100g tamne cokolade(70% cocoa solids)po mogucnosti
200g secera
3 jaja
100g brasna
50g ljesnjaka isprzenih
50g oraha

karamelizirana banana
100g smedeg secera
5 banana
1 zlicica naribanog gingera(dumbira)

cokoladni mousse
400g mlijecne cokolade
2 jaja
40g secera
2 lista zelatine
5g bjelanjka u prahu*
600ml slatkog vrhnja

Priprema
1.
pecnicu zagrijte na 150c.kalup (22cm diameter)namazite i oblozite papirom za pec.cokoladu i putar otopite na pari .mikserom izradite jaja i secer dok nedobijete gustu smjesu, umijesajte cokoladu ,ljesnjake , orahe i brasno izmijesajte i izlijte u kalup pa pecite oko 25min.potpuno ohladite u kalupu.
2.
smedi secer stavite u vecu tavu i otopite ga na srednjoj temperaturi, dodajte ginger i banane koje ste prerezali po duzini .kuhajte ih s obje strane dok ne omeksaju malo.poslazite ih u jednom sloju na brownie i ohladite.
3.
za cokoladnu pjenu otopite cokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi .
jaja i secer izradite mikserom na pari dok ne dobijete guscu kremu .
iscijedite tekucinu iz zelatine i umutite sa bjelanjkom u prahu .
u posebnoj posudi izradite slatko vrhnje, dodajte cokoladu i kremu od jaja .
sve dobro izmijesajte i stavite preko karameliziranih banana.
ostavite da se stegne u hladnjaku


Posluživanje
*bjelanjke u prahu je malo teze naci ,zamijeniti se moze sa pavlova magic ili jednostavno bjelanjak izraditi mikserom na pari ako ne zelite koristiti svjeze.

0 komentari:

Objavi komentar