Mnogo,mnogo ukusna,lagana poslastica koja ce najbolje proci kod nasih malisana,mnogo im se svidjela. Bra za spremiti,jedina mana cekati se mora da se stegne ali cekanje se isplati jer je mnogo ukusno :)
Sastojci
Kora:
6 zumanaca
110 g secera
140 g brasna
10 g praska za pecivo (pola kesice)
1 vanilin secer
150 ml vode
120 ml ulja
3 g kakaoa (pola velike kasike)
Fil:
1 l mljeka
4 pudinga od cokolade
130 g secera
6 bjelanaca
100 g bjele cokolade
Priprema
1.
Kora:
2.
Umutiti dobro zumanca sa secerom i vanilin secerom, sad dodati ulje, vodu pa brasno pomjesano sa kakáom i praskom za pecivo.Mutiti toliko da se masa fino izjednaci.Pripremiti okrugli kalup (26 cm) obloziti papirom za pecenje i sipati cjelu masu u kalup.Ukljuciti rernu da se zagrije na 200°C i peci koru 15-20minuta.
3.
Dok se pece kora fil spremiti:
4.
ml mljeka staviti s secerom na sporet.U 300 ml mljeka razmutiti 4 pudinga pa kad pocne da vri sipati mljeko i kuhati sve mjesajuci da se zgusne.Maci sa sporeta.Bjelanca ulupati u cvrst snjeg i odma sipati u vreo puding, mutiti mikserom da se fino sjedini.
5.
Pecenu koru samo malo ohladiti, nekih 5 minuta, presjeci preko polovine.Donji dio ostaviti na dnu (kalup mora da je dublji, z torte) preko biskvita sipati cjelu puding masu, prekriti drugim biskvitom preko.
6.
Isjeckati 100 g bjele okolade i posuti preko.
7.
Ostaviti 2-3 sata na hladnom da se krema stegne.Najbolja je kad prenoci.
0 komentari:
Objavi komentar