utorak, 17. listopada 2017.

ČUDO TORTA !!!!




Sastojci

Biskvit:
4 kom jaja
220 g šećera
1 vanilin šećer
10 žlica hladne vode
300 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g mljevenih oraha

Krema:
4 kom jaja
200 g čokolade za kuhanje
140 g šećera
1 vanilin šećer
2 žlice brašna (oštrog)
250 g margarina
rum (po želji)

Glazura:
150 g čokolade za kuhanje
80 ml slatkog vrhnja
1 žlica margarina

Ostalo:
400 ml slatkog vrhnja (za ukrašavanje)
čokoladne mrvice tj. listići
rum (za namakanje biskvita)

Priprema
1.
Izmiksati dobro žumanjke sa šećerom te postepeno jednu po jednu žlicu hladne vode dodavati u tu smjesu. Dugo i dobro izraditi.
2.
Dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo, mljevene orahe i čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano na kraju.
3.
Kalup za tortu (26 cm) namazati margarinom i posuti brašnom te sipati smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 190 C oko 45 – 50 minuta.
4.
Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i dobro ohladiti.
5.
Kremu raditi na pari i to tako da prvo vani u jednoj zdjeli izmiksamo cijela jaja sa šećerom i brašnom te dodamo rastopljenu i ohlađenu čokoladu za kuhanje, sve to stavimo u jedan lonac sa ključalom vodom i kuhamo na pari stalno miješajući dok se lijepo ne stvrde ( ne previše, oko 20-tak minuta ). Ako se čini da je krema nedovoljno stegnuta, može se dodati još 1 žlica brašna ali ne više. Bolje malo duže kuhati na pari jer krema se uvijek stegne (ovisi o veličini jaja).
6.
Kuhanu kremu ohladiti, margarin dobro izraditi i dodavati žlicu po žlicu kreme i na kraju ruma po želji.
7.
Pečeni biskvit prerezati na tri dijela, natopiti ga sa razblaženim rumom, namazati svaku koru polovicom kremom, politi čokoladnom glazurom i okolo ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i čoko-listićima.

Posluživanje
Torta je prava bomba ali oduševit će svakoga tko voli fine mekane čokoladne torte….Uživajte !!

0 komentari:

Objavi komentar