Kremsta snežna torta sa notama dalekih Himalaja... |
Sastojci
Kora:
14 belanaca
14 kašika šećera
200 g seckanih oraha
200 g seckanih suvih smokava
200 g suvog grožđa
Fil:
14 žumanaca
14 kašika šećera
1 margarin
100 g čokolade za kuvanje
100 g kokosa
Dekoracija:
400 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Zatim varjačom lagano umešati orahe, smokve i grožđe. Rasporediti smesu u pleh obložen pek papirom i sušiti koru u rerni na 150*C, oko 45 minuta. Pečenu i ohlađenu koru iseći po dužini na tri dela.
Žumanca i šećer umutiti penasto na pari i ohladiti. Dodati u masu izrađen margarin, promešati i podeliti na dva dela.
U jedan deo umešati kokos, a u drugi dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu.
Filovati tortu: kora, kokos fi, kora, čokoladni fil i kora.
Tortu premazati i dekorisati umućenom pavlakom.
0 komentari:
Objavi komentar