subota, 7. listopada 2017.

Himalaji torta


Kremsta snežna torta sa notama dalekih Himalaja...

Sastojci

Kora:
14 belanaca
14 kašika šećera
200 g seckanih oraha
200 g seckanih suvih smokava
200 g suvog grožđa

Fil:
14 žumanaca
14 kašika šećera
1 margarin
100 g čokolade za kuvanje
100 g kokosa

Dekoracija:
400 ml slatke pavlake



Priprema

Umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Zatim varjačom lagano umešati orahe, smokve i grožđe. Rasporediti smesu u pleh obložen pek papirom i sušiti koru u rerni na 150*C, oko 45 minuta. Pečenu i ohlađenu koru iseći po dužini na tri dela.

Žumanca i šećer umutiti penasto na pari i ohladiti. Dodati u masu izrađen margarin, promešati i podeliti na dva dela.

U jedan deo umešati kokos, a u drugi dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu.

Filovati tortu: kora, kokos fi, kora, čokoladni fil i kora.

Tortu premazati i dekorisati umućenom pavlakom.

0 komentari:

Objavi komentar