subota, 7. listopada 2017.
Home »
» Žarbo torta (original recept)
Žarbo torta (original recept)
Sastojci
Kora:
15 belanaca
375 g mlevenih oraha
220 g šećera
30 g brašna
Fil:
15 žumanaca
200 g šećera
150 g putera
200 g crne čokolade za kuvanje
Karamel:
320 g šećera
Preliv:
20 g margarina
250 g čokolade
Priprema
Penasto umutiti belanca, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi. Dodati mlevene orahe, varjačom promešati smesu i podeliti na tri dela.
Kalup obložiti papirom za pečenje, sipati masu i ispeći kore u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 15 minuta.
Šećer karamelizovati i premazati kore.
Čokoladu rastopiti sa margarinom i premazati preko karamelizovanog šećera.
Žumanca umutiti sa šećerom u prahu, skuvati na pari i kada se ohladi dodati umućen puter i margarin.
Filom premazati kore i tortu, dekorisati po želji i ostaviti na hladno da se stegne.
0 komentari:
Objavi komentar