subota, 7. listopada 2017.

Žarbo torta (original recept)



Sastojci

Kora:
15 belanaca
375 g mlevenih oraha
220 g šećera
30 g brašna

Fil:
15 žumanaca
200 g šećera
150 g putera
200 g crne čokolade za kuvanje

Karamel:
320 g šećera

Preliv:
20 g margarina
250 g čokolade

Priprema

Penasto umutiti belanca, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi. Dodati mlevene orahe, varjačom promešati smesu i podeliti na tri dela.

Kalup obložiti papirom za pečenje, sipati masu i ispeći kore u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 15 minuta.

Šećer karamelizovati i premazati kore.

Čokoladu rastopiti sa margarinom i premazati preko karamelizovanog šećera.

Žumanca umutiti sa šećerom u prahu, skuvati na pari i kada se ohladi dodati umućen puter i margarin.

Filom premazati kore i tortu, dekorisati po želji i ostaviti na hladno da se stegne.

0 komentari:

Objavi komentar