nedjelja, 1. listopada 2017.

JABUČNO-ČOKOLADNA FANTAZIJA: Jednostavan i ukusan kolač (ili torta)

Jednostavan i ukusan kolač od čokolade sa skrivenim jabukama. Možete ga napraviti i u obliku torte, nećete se pokajati!



Sastojci:

Tijesto:
▪ 5 jaja
▪ 2 dcl šećera
▪ 2 dcl ulja
▪ 250 g brašna
▪ 30 g kakaa
▪ 1 prašak za pecivo
▪ 1 vanilin šećer
▪ malo ruma

Krema:
▪ 3 jabuke
▪ 150 g šećera
▪ 1 dcl vode
▪ 3 žlice ruma
▪ 200 g margarina
▪ 100 g čokolade

Glazura od čokolade:
▪ 100 g čokolade
▪ 50 g margarina
▪ 2 žlice ulja

Priprema:

Tijesto:
Izmiješati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo.
Dno kalupa veličine 20x30cm obložiti papirom za pečenje i uliti smjesu.
Peći na 180 °C oko 30 minuta.
Tijesto izvaditi i ostaviti da se ohladi, te ga prerezati na pola.

Krema:

Premu možete pripremiti na dva načina, a vi izaberite onaj koji vam se čini lakši.

Varijanta I:

Narezane jabuke kuhati u 1 dl vode sa šećerom i rumom. Pustiti da se ohladi i samljeti sa štapnim miserom ili u blenderu. Izmiješati margarin i dodati mu otopljenu čokoladu. U smjesu margarina i čokolade dodati izmiksane jabuke i izmrvljenu polovicu tijesta.

Varijanta II:
Narezane jabuke kuhati u 1 dl vode sa šećerom i rumom. Samljeti jabuke sa štapnim miserom ili u blenderu.
U još tople jabuke dodati čokoladu i margarin da se rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati.
Donji dio tijesta vratiti u kalup i na njega staviti gotovu kremu.
Kolač preliti glazurom od čokolade.

Izvor: coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar