Sastojci
4 žumanca
200 gr šećera
2 dl vode
1,5 dl ulja
200 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
4 kašike kakao
4 belanceta umućena u čvrsti sneg
za premazivanje
4-5 kašika pekmeza od kajsija
2 dl kisele pavlake
Za glazuru
60 gr čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
1 kašika mleka
Priprema
- Žumanca umutiti sa šećerom, dodati vodu i ulje i mikserom još malo promešati.
- U umućena žumanca dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, promešati mikserom.
- Hladno prerezati na pola, pa jednu polovinu premazati sa 4 kašike pekmeza od kajsija, a preko toga namazati malo razmućenu kiselu pavlaku. Preklopiti drugim delom testa. Odozgo sasvim tanko naneti 1 kašiku pakmeza od kajsija.
- Glazuru pripremiti tako što će se čokolada, ulje i mleko rastopiti i dobro promešati da se dobije glatka i ujednacena masa. Preliti preko kolača.
- Ohlađen kolač seći na željene parčiće i služiti sa ili bez šlaga. Odličan je nedeljni kolač, a može u nekim situacijama da zameni tortu
0 komentari:
Objavi komentar