srijeda, 25. listopada 2017.

Medena poslastica



Sastojci

KORA
4 jaja
4 kasike mlijeka
4 kasike ulja
6 kasika secera
8 kasika rogaca
3 kasike brasna
2 kasike zacina za medenjake
1 kasika cimeta
50g nasjeckanih oraha
prasak za pecivo

AGDA
4 kasike secera
8 kasika vode

GLAZURA:
100G cokolade
3 kasike ulja 50ml mlijeka

OSTALO
100g djema od sipka


Priprema
1.
Jaja umutiti sa secerom i dodati sve ostale sastojke i izliti u kalup i peci na umjerenoj temperaturi.Kad je pecena koru ostaviti da se ohladi,a onda je presjeci na dva dijela i zaliti je pripremljenom agdom
2.
Donji dio kore premazati djemom od sipka i prekriti drugom korom.Pripremiti glazuru od cokolade ulja i mlijekatj. mjesati dok se ne dobije srednja gustina.
3.
Glazuru nanijeti preko kolaca. Ostaviti u frizider na minimalno pola sata da se ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar