ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Najfinije punjene školjkice




Sastojci  3 osobe


250 g velike tjestenine školjaka
1 sjeckani luk
125 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
12 listova špinata
2 rajčice, sjeckane
250 g ricotte
2 žličice sjeckanog bosiljka
malo muškatnog oraščića
1/ 2 šalice ribanog parmezana
425 g pelata, sjeckanih
1 žlica koncentrata rajčice
sol
papar



Priprema
1.
Skuhajte školjkice, pa ih kad budu kuhane, ohladite ispiranjem hladnom vodom.

2.
Pirjajte luk, pancetu, i češnjak na laganoj vatri dok luk ne bude mekan.

3.
Nasjeckajte listove špinata, te ih zajedno s rajčicom, dodajte u tavicu s lukom i pancetom, te kuhajte dok ne omekša. Maknite s vatre.

4.
U to umiješajte ricottu, bosiljak i muškatni oraščić.

5.
U vatrostalnu posudu rasporedite pelate i koncentrat rajčice, te začinite.

6.
Punite školjkice smjesom, te ih zatim posipajte parmezanom.

7.
Pecite u pećnici oko 30 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa.


0 komentari:

Objavi komentar