ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Osso buco alla milanese




Sto reci nego, fino...fino...fino


Sastojci
4komada telece koljenice, narezane na komade sirine oko 3 cm
125 ml bijelog vina
500ml pelate ili pasirane rajcice ( kupovne ili domace)
2 glavice luka
stabljika celera ( oko 200g)
3 cesnja cesnjaka
ribana korica jednog limuna, persin
sol, papar, chili, lovor...zacini po zelji

Priprema


  1. Meso posoliti, popapriti i sa obje strane uvaljati u brasno.
    U vecoj posudi sa poklopcem ugrijati masnocu ( maslac, maslinovo ulje....po zelji) i na jakoj vatri zapeci meso sa obje strane. Zalijte vinom i pustite minutu, dvije da prokuha.
    Luk i stabljiku celera  nasjeckajte na sitno i dodajte zajedno sa pelatom mesu.
    Jos malo posolite, dodajte zacine po zelji.
    Poklopite i stavite u pecnicu koju ste prethodno zagrijali na 150°. Ostavite u pecnici barem 1,5 do dva sata. Ne morate ni okretati meso ni podlijevati.
    Jelo je gotovo kada se meso odvaja od kosti.

  2. U malu zdjelicu naribajte koricu limuna, dodajte sitno nasjeckani persin i sitno nasjeckani cesnjak. Dobro promjesajte.
    To je Gremolata i dodaje se kod serviranja.

Posluživanje

Najdrazi mi je uz pire krompir, ali isto tako je odlican i uz sve vrste tjestenine ili palentu.

0 komentari:

Objavi komentar