srijeda, 25. listopada 2017.

RASKOŠNA I KREMASTA: Torta sa čokoladom i smokvama



Sastojci:

Za biskvit:
5 bjelanjaka,
5 žlica šećera,
3 žlice brašna,
3 žlice mljevenih oraha,
1/2 praška za pecivo

Za prvi fil:
280 g mljevene plazme,
2 dl mlijeka (sobne temp. ili hladno),
200 g otopljene čokolade,
150 g maslaca,
120 g šećera u prahu

Za drugi fil:
200 g suhih smokava,
100 g grožđica,
sok i malo korice od jedne naranče

Za kremu:
5 žumanjaka,
4 pudinga od vanilije,
1 l mlijeka,
1 maslac,
220 g šećera u prahu

Priprema:

Biskvit:
Od navedenih sastojaka napraviti smjesu i ispeći biskvit u kalupu za torte promjera 26 cm.
Peći na 180 °C dok ne porumeni. Ostaviti da se ohladi.

Prvi fil:
Umutiti šećer u prahu i maslac, dodati otopljenu čokoladu ( mikrovalna), pa kekse i mlijeko te rasporediti po ohlađenom biskvitu.
Staviti u frižider dok pripremate drugi fil:.

Drugi fil:
Za treći dio sameljite suhe smokve i grožđice, dodajte šećer, malo narančine korice i zamijesite s sokom jedne naranče.
Rasporediti po torti.

Krema:
Skuhati pudinge i žumanjke te ohladiti, u ohlađeno dodati izrađen maslac i šećer.
Kremu rasporediti na tortu.
Ukrasiti po želji - šlagom, čokoladnim mrvicama...

0 komentari:

Objavi komentar