nedjelja, 22. listopada 2017.

Velur torta

Kod mene samo cokolada... mora je biti u svakom desertu, inace to nije desert :). Jedna lagana, kremasta tortica, sa fantasticnim ukusom velura... Probajte, svidece vam se..


Sastojci

podloga:
300 gr mljevene plazme
100 gr kokosa
250 gr maslaca
250 gr secera u prahu

prvi fil:
1/2 l slatke pavlake
300 gr crne cokolade sa min 70% kakaa
250 gr ala kajmaka
2 kom vanila burbon secera

drugi fil:
300 gr slag kreme od cokolade
200 ml kisele vode
30 ml likera od cokola

Priprema
1.
Istopiti maslac.
U zdjelu staviti plazmu, kokos i secer. Sve politi istopljenim maslacem i mutiti da se sjedini... Podloga bi trebala biti meksa, pa je bolje dodati i malo mlijeka kako bi bila kremastija. Utisnuti u kalup kome se skidaju stranice i ostaviti u frizider.
2.
Umutiti slatku pavlaku cvrsto i u to dodati ala kajmak. Nastaviti mucenje mikserom i postepeno dodavati otopljenu cokoladu. Na kraju dodati secer i sve premazati preko podloge.
3.

Slag mutiti sa kiselom vodom na najvecoj brzini i ne prekidajuci mucenje dodati liker. Premazati preko fila i ostaviti da se dobro ohladi pa tek onda skinuti stranice.


Posluživanje
Nemojte izbaciti liker iz poslednjeg fila, on daje predivnu aromu pomjesanu sa crnom cokoladom i sve to zajedno je praznik za culo ukusa... A i slag bude predivno kremast sa rupicama, kao da jedete aero cokoladu...

0 komentari:

Objavi komentar