nedjelja, 22. listopada 2017.

Trostruki užitak



Sastojci 

Biskvit
6 bjelanjaka
6 žlica brašna
6 žlica šećera
15 dag oraha
1/2 Praška za pecivo Docela

Krema
6 žumanjaka
15 dag šećera
7 dl mlijeka
2 Praška za puding vanilin Dolcela
30 dag margarina
10 dag čokolade za kuhanje

Još potrebno
Keksi Petit
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
Mlijeko za umakanje keksa


Priprema
1.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Nakon toga stalno miješajući mikserom dodajte šećer da smjesa postane glatka i sjajna. Kuhačom umiješajte orahe, a zatim brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Pecite u nauljenom plehu manje veličine na 180 stupnjeva
2.
2 dl mlijeka pomiješati sa praškom za puding od vanilije, šećerom i žumanjcima. Dobivenu smjesu dodajte u preostalo kipuće mlijeko i skuhajte. Ostavite da se ohladi. Kad se ohladi dodatjte margarin i dobro izradite mikserom. Podijelite na dva dijela. Jedan dio ostavite žut, a u drugi dodajte otopljenu čokoladu (pripazite da ne bude prevruća, nemojte je stavljati odmah nakon što je maknete s pare, malo pričekajte)
3.
Na biskvit najprije namažite žutu kremu. Zatim posložite kekse namočene u mlijeko (nemojte ih puno namakati, jer će omekšati od kreme dok budu stajali). Nakon toga namažite čokoladnu kremu. Na kraju sve prelijte čokoladnom glazurom koju ste dobili od 10 dag čokolade za kuhanje i 5 dag margarina. Sve stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar