petak, 24. studenoga 2017.
Home »
» Anina torta
Anina torta
Sastojci
Kore od ljesnjaka x2 (za kalup promjera 30 cm)
3 bjelanjka
prstohvat soli
3 zlice secera
100 g mljevenih przenih ljesnjaka
1 zlica mljevenih petit beurre keksa
Bijeli biskvit
4 bjelanjka
prstohvat soli
100 g secera
2 zlice brasna
2 zlice gustina
1 zlica octa
1/2 male zlice praska za pecivo
Krema
10 zumanjaka
200 g cokolade
3 zlice secera
3-4 zlice nutelle, linolade (ovisi sta volite)
500 g mascarponea
Cokoladna glazura
170 g cokolade
85 g omeksalog maslaca ili margarina
1/4 cup (60 g) vode
1 mala zlica corn sirupa
1 mala zlica vanilije
Za ukrasavanje
cokolada za ogradu
nasjeckani przeni ljesnjak
Priprema
1.
Zagrijte pecnicu na 180oC
2.
Za koru od ljesnjaka istucite bjelanjke sa soli u cvrst snijeg. Miksajuci dodajte postepeno secer. Umijesajte pazljivo ljesnjake i kekse, te stavite peci. Ponovite sve za drugu koru.
3.
Za bijeli biskvit istucite bjelanjke sa soli u cvrst snijeg. Miksajuci dodajte postepeno secer. Umijesajte pazljivo brasno, gustin, ocat i prasak za pecivo, te stavite peci.
4.
Za kremu kuhajte na pari zumanjke sa secerom i cokoladom. U vruce umijesajte nutellu, malo ohladite, te u toplu kremu miksajuci dodajte mascarpone.
5.
Za cokoladnu glazuru otopite cokoladu na pari ili u mikrovalnoj. Maknite s vatre cokoladu, te mijesajuci otopite u njoj omeksali maslac. Mijesajuci dodajte vrucu vodu, corn sirup i vaniliju.
6.
Slazite redom - koru od ljesnjaka, kremu, bijeli biskvit, kremu, koru od ljesnjaka, te gornji sloj torte prekrijte cokoladnom glazurom (ja obicno slazem u kalup i ostavim da prenoci u frizideru).
Kad se glazura pocela stvrdnjavati, posipajte vrh sa sjeckanim przenim ljesnjacima.
7.
Po zelji napraviti cokoladnu ogradu od istopljene cokolade.
0 komentari:
Objavi komentar