BISKVIT:
- 8 jaja
- 10 žlica cukra
- 10 žlica brašna
- 1 prašak za pecvo
- 0,5 dkg kakaa (pola kutijice)
Sastojke zamutite, ja kao i obično najprije žumance i cukar, a poslije dodajem ostalo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Kad se biskvit ispeče prerežite ga dva puta tako da dobijete tri komada. Nakon toga slijedi slaganje torte što obavezno radite u kalupu u kojem ste i pekli tortu.
KREMA:
- 1 lit mlika
- 250 gr margarina
- 400 gr čokolade
- 1 žlićica cimeta
- 3 naranče (naribati koricu)
- 300 gr cukra
Sve sastojke zajedno skuhajte na laganoj vatri. Vruću kremu zalijte preko biskvita, tako da u kalupu slažete:
- biskvit
- zaliti kuhanom kremom
- biskvit
- zaliti kuhanom kremom
- biskivit
Vrh biskvita stavite na dno kalupa kad zalivate kremom, pa kad tortu okrenete to će vam opet bit vrh biskivita, tj. torte. Kad ste složili biskvit i kremu stavite tortu da se hladi. Kad se potpuno ohladi izvadite je iz kalupa i prelijte glazurom.
GLAZURA:
- 400 gr čokolade
- 5 dkg margarina
- 0,5 dcl mlika
Ove sastojke istopite u pećnici na 50 C, pa kad se glazura otopi s njom namažite cijelu tortu.
Biskvit prije pečenja, klasika kao i svaki drugi biskvit, ništa revolucionarno.
Na dno kalupa stavite masni papir za pečenje ili alu foliju koju namastite i
pospete brašnom.
Nakon 45 minuta biskivit je gotov, ohladite ga otrpilike pola sata da bi vam ga
Nakon 45 minuta biskivit je gotov, ohladite ga otrpilike pola sata da bi vam ga
bilo lakše rizati. I biskivit mora biti topal i krema vruća da bi se svi sastojci upili
i da bi torta bila sočna.
U receptu piše da se nagrataju tri naranče. Pošto sam ja stavila domaće koje
U receptu piše da se nagrataju tri naranče. Pošto sam ja stavila domaće koje
imaju malo intenzivniji miris mislim da bi i dvije bile dovoljne, pa vam je moja
preporuka da ako su domaće naranče stavite dvije, a ako su iz nekog
supermarketa ili sličnog dućana onda možete staviti i tri jer nemaju tako
u receptu, kad biskivit izrežete na dno stavite gornji dio biskvita, zalijete
kremom, pa onda opet biskvit, pa krema i na kraju biskvit. Tortu stavite hladiti
najprije na sobnu temeperaturu a onda u frižider preko noći. Kad je torta skoz
hladna, skinite kalup i okrenite je.
Hladnu tortu prelijte čokoladnom glazurom, koju se otopili na laganoj vatri,
Hladnu tortu prelijte čokoladnom glazurom, koju se otopili na laganoj vatri,
glazura nikako ne smije zakuhati. Vrlo brzo nakon što ste tortu namazali
glazurom možete je i poslužiti. Pravi slastičari glazuru naprave skroz glatkom
da se u njoj možete gledati kao u ogledalu. Pošto moja nije takva ja je još
penjurom izbrazdam da se ne bi vidile sitne greškice. U slast vam bilo!!!!!!!
0 komentari:
Objavi komentar