utorak, 28. studenoga 2017.

Rolada od kestena




Sastojci:

650g pasiranog kestena
150 g mljevenog oraha
150 g maslaca
0.5 dl vode
3 žlice šećera
2 vrećice vanilin-šećera
2-3 žlice ruma
2 dl slatkog vrhnja

Glazura:
100-150 g margarina
100-150 gr čokolade za kuhanje

Priprema:
Vodu, šećer, vanilin šećer i rum kratko prokuhati i ostaviti da se hladi. U izrađeni maslac dodati kesten pire, prokuhanu vodu i orahe. Masu dobro zamijesiti i oblikovati roladu. Formiranu roladu smjestiti na postolje za posluživanje i preliti čokoladnom glazurom. Glazuru napraviti tako da stavite margarin i namrvljenu čokoladu u posudu i na laganoj vatri pustite, uz stalno miješanje, da se mase povežu.
Sve staviti u hladnjak par sati (najbolje ostaviti preko noći) prije posluživanja. Servirati uz šlag.

0 komentari:

Objavi komentar