Ovaj jednostavni desert oduševit će i najzahtjevnije sladokusce.
Možete ga pretvoriti u toplo-hladnu kombinaciju ako ga prilikom serviranja ukrasite kuglom sladoleda(od vanilije).
Sastojci:
SMJESA OD ČOKOLADE
• 125 g maslaca
• 125 g tamne čokolade
• 100 g šećera
• 70 g brašna(pola oštrog te pola glatkog)
• 2 jaja
• prstohvat soli
SMJESA OD SIRA
• 250 g sirnog namaza
• 50 g šećera
• 1 paketić vanilin šećera(okud burbona)
• 1 jaje
Priprema:
Na pari prvo zajedno rastopite maslac i čokoladu. Kada smjesu maknete sa vatre umiješjte u nju šećer. Iza toga, konstantno miješajući dodajite jedno po jedno jaje, pa iza njih brašno i sol. Sve miješajte par minuta dok smjesa ne postane glatka, tj.dok se ne počne odvajati od posude.
Mikserom lagano izmješajte sir, pa mu dodajte šećer,vaniliju i jaja te i dalje miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
U okrugli kalup stavite papir za pečenje. Prvo stavite većinu čokoladne smjese, pa sirnu smjesu, pa opet na kraju stavite ostatak čokoladne smjese kojom ćete lagano prošarati smjesu od sira, tako da sve efektno izgleda. Pecite na 160°C 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
Poslužite uz sladoled ili umak od ukuhanih borovnica ili malina.
0 komentari:
Objavi komentar