Zašto tropicana? Ne znam, u jednom trenutku me je podsjetila na ljeto, a možda i zbog izvrsne kombinacije kokosa, banane, čokolade i ruma? Zamišljate ukus? E, nemojte ga zamišljati, jer je veoma jednostavna tortica, za tili čas gotova, pa je napravite!
Sastojci
Kore-keks:
750 gr petit beurre keksa
Fil 1:
900 ml mlijeka
2 kesice pudinga od čokolade Dolcela
1 kašika maslaca
100 gr kokosovog brašna
Fil 2:
2 kesice šlag krem od vanile
2 banane
Za potapanje keksa:
200 ml mlijeka
2 čepa ruma
Dekoracija:
200 gr čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema
1.
Pripremiti puding kao po uputstvu sa kesice. Kada se ohladi u njega dodati maslac, sjediniti mikserom, pa onda dodavati malo po malo kokosovog brašna, ovaj put miješati ručno.
2.
Odrediti tacnu na koju ćete slagati keks, pa umakati jedan po jedan u mlijeko i rum. Složiti jedan red keksa, pa premazati filom, pa sve tako dok se materijal ne utroši (ja sam imala 3 reda keksa i 3 puta premazala filom: keks-fil-keks-fil-keks-fil).
3.
Onda mi je “sinula” ideja (jer svi volimo krem bananice), izmutila sam ugusto 2 šlag krema od vanile i u njih dodala dvije, ručno pasirane, banane. Kratko izmiksati.
4.
Onda sam preko torte ponovo poređala namočen keks, pa preko njega fil od banene i još jedan red keksa, pa opet fil od banane.
5.
Preko torte ukrasiti sa otopljenom čokoladom.
Da sumiramo – redosljed je sledeći:
keks-fil1-keks-fil1-keks-fil1 – keks-fil2-keks-fil2 – čokolada
Ovo možete raditi kako vam je volja, nebitno je!
0 komentari:
Objavi komentar