srijeda, 29. studenoga 2017.

Medonja kolač

Ovaj kolač je predivan spoj oraha, meda, grožđica i mandarina.




Sastojci

2 žlice meda
450 g brašna
1/2 praška za pecivo
250 g margarina
200g šećera
2 jaja
3 žlice kakaa

NADJEV
35g sjeckanih grožđica ili više
50-70g sjeckanih oraha
3-4 sok od naranča
5 žlica šećera u prahu
2 žlice čokolade u prahu/ ribane čokolade
4 žlice kuhane crne kave
2 žlice marmelade ili džema

GLAZURA
100 g čokolade
0,5 dcl vode
50 g maslaca
1 žličica šećera

Priprema
1.
Brašno pomiješati s praškom za pecivo, dodati kakao, razmrvljen margarin i umjesiti dodajući malo mlijeka, otopljeni med i jaja. Tijesto treba biti mekano. Naprave se 4 hrpice. Od dviju se peku zasebno svaki za sebe 2 mlinca razvaljana na papiru za pečenje na okrenutom protvanu. Druge 2 hrpice se spoje i ispeče se na isti način još 1 deblji Mlinac koji se izmrvi i pomiješali s nadjevom.
2.
Za nadjev se izmrvi treći deblji mlinac te se dodaju svi sastojci navedeni za nadjev. Nadjev treba biti mekan pa prema tomu treba dozirati sok od naranče. Ja sam isprobala i sa sokom mandarina kojih treba bar 6 velikih. Nadjev se stavlja između 2 Klinča i preko noći se stavlja teret na kolač da se slojevi stisnu.
3.
Po želji se stavi glazura od navedenih sastojaka.
Posluživanje
Na kolač je poželjno staviti čokoladnu glazuru. Ja je ovaj puta nisam stavljala jer sam uz ovaj kolač složila bačoko tortu od Erna-Recepti prelijanu čokoladom

0 komentari:

Objavi komentar