petak, 1. prosinca 2017.

Silvina Spiralna Torta

Evo ovako, da ne pretjerujem, samo ću reći, savršeno, sva čula su mi uživala u ovom okusu i nikad prije nisam probala nešto slično.





Kora:

– 150 grama keksa ( ja sam stavila petit)
– 100 grama rastopljenog margarina

Bazni nadjev:

– 1 kilogram svježeg sira
– 3/4 šalice šećera
– 6 jaja

Bijeli dio:

– 300 grama bijele čokolade
– 1/3 šalice vrhnja za šlag
– 1 žlica gustina

Tamni dio:

– 300 grama čokolade za kuhanje
– 1/3 šalice vrhnja za šlag

Priprema:

Izmrvite kekse i pomiješajte sa rastopljenim margarinom.

Stavite u kalup za tortu i ispecite na 200 stupnjeva 7 minuta.

Izmješajte sir sa šećerom i jajima i podijelite na dva dijela.

Rastopite obje vrste čokolade i pomiješajte sa navedenim sastojcima.

Dodajte bijelu čokoladu u jedan dio sirne mase a crnu u drugi dio.

Stavljajte naizmjenice u kalup po sistemu zebre ( ja sam po stavljala svaku boju u jedno tri navrata.

Stavite peći 10 minuta na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 120 i pecite sat vremena.

Nakon sat vremena isključite pećnicu i ostavite još dva sata da stoji u njoj.

Nakon dva sata preselite u frižder i držite bar deset sati, (ja sam 13 sati

držala), pa skinite okvir od kalupa i uživajte u ovoj predivnoj deliciji.

Šalica je 2, 5 dcl.

Kalup za tortu je 24 cm.

0 komentari:

Objavi komentar