nedjelja, 26. studenoga 2017.

Trostruko čokoladni kuglof

Vrijeme je za pečenje kuglofa, ova zanimljiva forma kolača sa dekorativnim šarama peće se od davnina. U zemljanjim, limenim ili danas čak u silikonskim kalupima. Vrlo je lijep zamotan u celofan i kao poklon, a najbolji je za pojesti uz čaj, kavu ili kuhano vino. :)



Sastojci

110 g tamne čokolade
170 ml kokosovog ulja (može i običnog)
1 jušna žlica instant kave
200 ml vruće vode
170 ml mlijeka
180 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
270 g brašna
2 jušne žlice kakaa
1 žlićica sode bikrabone
malo soli

Prelijev
100 g tamne čokolade
1 žlica kokosovog ili običnog ulja
oraha, badema, lješnjaka za posipanje



Priprema


  1. U zdjelu stavite vruću vodu i dodajte instant kavu te miješajte dok se ne otopi. Dodajte mlijeko, jaja,  šećer i vanilin šećer i miješajte pjenjačom.


  2. Otopite čokoladu zajedno sa uljem te dodajte u smjesu. Pomiješano brašno, kakao, sol i sodu te također dodajte smjesi. Miješajte dok se smjesa ne ujednači pa ulijte u dobro namašćeni i kakaom posuti kalup.

  3. Pecite na 170 °C oko 50 min. Provjerite sa čačkalicom da li je skroz pečeno. Po potrebi pecite još 5 min.
    Prije vađenja kuglofa hladite ga oko sat vremena.

  4. Za preljev: Otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko kuglofa. Posipajte sa orasima, lješnjacima ili bademima.

0 komentari:

Objavi komentar