Prhko tijesto koje se topi u ustima uz miris zapečenog pudinga i sježeg sira.Zbog ruskog načina pripreme mrvljenja tijesta,ovaj njemački kolač nosi rusko ime.Vrlo je poznat,može se naći u gotovo svakoj pekari u Njemačkoj
Sastojci
Tijesto
300g brašna,
2 žličice praška za pecivo,
30g kakao-a,
150g šećera,
1 vanilij šećer,
1 jaje,
150g maslaca
Krema
250g maslaca,
500g sir namaza,
200g šećera,
3 jaja,
1 vanilij šećer,
1 vanilija štapića,
1 vanilija puding
Priprema
1.
Priprema Tijesta
-izmješati brašno i prašak za pecivo
Priprem Kolača
-dodati šećer,vanilija šećer i prosijani kakao
-sve dobro ručno izmješati
-dodati maslac i 1 jaje
-sve dobro izmješati mikserom,potom ručno mijesiti
-tijesto umotati i držati narednih 30-tak min.u hladnjaku.
Priprema Kreme:
-rastopiti maslac,ohladiti ga u drugoj posudi 10-tak min.
-dodati sir, vanilija puding,šećer,jaja i vaniliju
-sve dobro ručno izmješati
-nakon što se tijesto ohladi,podijeliti ga na dva dijela u omjeru 6:4
-veči dio malo mijesiti i potom razviti
-posudu / kalup mastiti sa malo maslaca i posuti brašnom
-od tijesta formirati podlogu kolača,podizati tjesto nekih 2-3 cm uz stranice posude
-mrviti ostatak tijesta na 2-3 cm, nekolicinu komadića potopiti u kremu
-idealna veličina kalupa je 28 cm
-peći u zagrijanoj pećnici 180°C 60 min.
-poslužiti ohlađen
-puno uspjeha kod pripreme vam želim
0 komentari:
Objavi komentar