nedjelja, 17. prosinca 2017.

HILANDAR TORTA




Sastojci
Kora:

  10 jaja
  10 kašika šećera
  10 kašika mlevenih oraha
  5 kašika brašna
  3 kašike kakaoa
  1 prašak za pecivo

Fil:

  5 jaja
  400 gr. čokolade
  125 gr. margarina
  200 gr. šećera u prahu

Priprema

Kora:

Umutiti jaja, šećer, mlevene orahe, kakao, brašno, i prašak za pecivo. Zatim sipati pripremljenu masu u okrugao kalup (prethodno ga obložiti papirom za pečenje). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je poprečno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.


Fil:

Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu i dodati sneg od belanaca i polako promešati.U odgovarajućoj posudi sjediniti čokoladu i margarin i  kuvati na pari mešajuci sve vreme dok se ne otopi.Kada se čokolada ohladi, postepeno dodavati fil od žumanaca i mutiti dok se ne dobije ujednačena masa.
Filovanje:
Pečene kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu.Ostatkom fila premazati celu tortu i dekorisati po zelji.

Za pripremu torte umesto oraha možete koristiti i mlevene lešnike ili bademe.

0 komentari:

Objavi komentar