nedjelja, 17. prosinca 2017.
Home »
» HILANDAR TORTA
HILANDAR TORTA
Sastojci
Kora:
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
5 kašika brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Fil:
5 jaja
400 gr. čokolade
125 gr. margarina
200 gr. šećera u prahu
Priprema
Kora:
Umutiti jaja, šećer, mlevene orahe, kakao, brašno, i prašak za pecivo. Zatim sipati pripremljenu masu u okrugao kalup (prethodno ga obložiti papirom za pečenje). Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je poprečno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil:
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu i dodati sneg od belanaca i polako promešati.U odgovarajućoj posudi sjediniti čokoladu i margarin i kuvati na pari mešajuci sve vreme dok se ne otopi.Kada se čokolada ohladi, postepeno dodavati fil od žumanaca i mutiti dok se ne dobije ujednačena masa.
Filovanje:
Pečene kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu.Ostatkom fila premazati celu tortu i dekorisati po zelji.
Za pripremu torte umesto oraha možete koristiti i mlevene lešnike ili bademe.
0 komentari:
Objavi komentar