četvrtak, 14. prosinca 2017.

KAIRO KOCKE-COKOLADNA POSLASTICA





POTREBNO JE

Za koru:
2 jaja,
2 kašike brašna,
2 kašike kokosovog brašna,
4 kašike šećera,
kašika ulja

Za krem:
500 g gorke čokolade,
300 ml ulja,
250 g šećera,
2 vanilin šećera,
malo soli,
6 jaja,
250 g jogurta od vanile,
100 g brašna,
250 g kokosovog brašna,
kesica praška za pecivo,
250 ml slatke pavlake



PRIPREMA

Umutite sve sastojke za koru, pa izlijte testo u podmazan i brašnom posut pleh. Ostavite sa strane dok ne pripremite ostatak.

Ulje, šećer, vanilin šećer i so izmešajte i mutite mikserom dodajući jedno po jedno jaje.

Dodajte jogurt i prohlađenu otopljenu čokoladu.

Brašno pomešajte s praškom za pecivo i 200 g kokosa, pa sjedinite sa masom od jogurta i čokolade.

U rerni zagrejanoj na 180 stepeni pecite prvi patišpanj 10 minuta, zatim sipajte drugu masu i pecite još pola sata.

Pospite preostalim kokosom, a ohlađen kolač secite na kocke.

0 komentari:

Objavi komentar