subota, 9. prosinca 2017.

Pravo na ljubav torta




Sastojci

Za kore
20 belanaca
30 kašika šećera
6 kašike griza
2 kašike sirćeta
1 žumance
10 kašika mlevenih oraha
4 kašike prezle
4 kašike brašna

Fil
20 žumanaca
20 kašika šećera
2 margarina
500 ml slatke pavlake
300 gr mlevene plazme
200 gr otopljene čokolade
sok od narandže


Način pripreme

Ispeći 2 kore od po: 5 belanaca, 5 kašika šećera, 3 kašike griza, 1 kašika sirćeta.

Ispeći 2 kore od po: 5 belanaca, 1 žumance, 5 kašika šećera, 5 kašika mlevenih oraha, 2 kašike prezle i 2 kašike brašna.

Fil

20 žumanaca kuvati na pari sa 20 kašika šećera. Kad se ohladi dodati 2 margarina.

Ovu masu podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati umućenih 250 ml slatke pavlake i 300 g mlevene plazme.

U drugi deo 250 ml slatke pavlake i 200 g otopljene čokolade.

Poprskati korice sokom od narandže.

Ređati: braon kora, beli fil, bela kora, braon fil i odozgo šlag krem (200 g) ili slatka pavlaka.

0 komentari:

Objavi komentar