nedjelja, 21. siječnja 2018.

Torta s bananama





Sastojci:

450 g mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
1,5 kg banana
4 žumanceta
250 g šećera u prahu
250 g putera
100 g čokolade za kuvanje
3 dl slatke pavlake
3 dl soka od pomorandže
sok od jednog limuna


Priprema:

1. Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i dobro izmešati.

2. Posebno umutiti puter, šećer u prahu i žumanca.

3. Dodati natopljen keks, mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.

4. Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.

5. U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu fila od keksa.

6. Banane poprskati sokom od limuna i poslagati preko fila.

7. U drugi deo fila od keksa dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.

8. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.

9. Gotovu tortu staviti u frižider da se stegne, a potom je izvaditi iz kalupa.

0 komentari:

Objavi komentar