2 jaja
1 kasika mlijeka
1 kasicica secera
malo (prst-dva) soli
malo sezamovog ulja
Priprema
- 1.Razmutiti jaja sa zacinima i mlijekom
- 2.u tavici na srednjoj vatri zagrijati malo sezamovog ulja (visak kuhinjskim papirom odstraniti)
- 3.grabljacom uliti u tavicu tanki sloj smjese, pa kada je jos na pola peceno, poceti pazljivo splatulom motati od vrha prema dolje. Tako dobivenu prvu rolu odgurati na vrh
- 4.staviti opet malo ulja (najbolje vec uljem namocenim kuhinjskim papirom), te izliti opet dio smjese da prekrije tavicu ( ovoga puta splatulom malo podici prvu rolu, da ispod ude smjesa i tako se zalijepi tj. poveze)
- 5.prije nego li se zapeku, poceti opet rolati, gurajuci pazljivo splatulom prvu rolu preko nove smjese, te opet odgurati na vrh
- 6.ponavljati postupak dok se smjesa ne potrosi
- 7.dobivenu rolu dobro zamotati u aluminijsku foliju i malo ostaviti da se stvrdne oblik (mozete preko toga jos i u kuhinjsku krpu, pa gumicama povezati da se napravi jos ljepsi – cvjetni oblik)
Posluživanje
fino je i sa obicnim uljem, a i zaciniti mozete po svom okusu. Mozete i dodati u smjesu nasjeckani parizer, ili skuhanog, nasjeckanog spinata i sl.
PRIJATNO
0 komentari:
Objavi komentar