nedjelja, 1. listopada 2017.

Čokoladna fantazija i Čokoladna torta u tri koraka

Čokoladna fantazija


Sastojci
4 jaja
10 dkg šećera
20 dkg maslaca
10 dkg čokolade za kuhanje
4 žlice brašna
0.5 l slatkog vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica šećera

Priprema
Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri. Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka, ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema.


Čokoladna torta u tri koraka



Potrebno

150 g brašna
30 g kakaa
1 žličica praška za pecivo
175 g šećera
175 g omekšanog maslaca
3 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
50 g tamne rastopljene čokolade

Za glazuru:

200 g omekšanog maslaca
200 g šećera u prahu
200 g tamne rastopljene čokolade



Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacom dva kalupa za torte promjera 20 cm. Stavite sve sastojke u posudu i miksajte dok smjesa ne bude glatka. Ako vam je smjesa previše gusta, dodajte žličicu ili dvije vode. Podijelite u kalupe, pecite 30 minuta. Ostavite 5 minuta da se ohladi. Za glazuru, izmiksajte maslac i šećer u prahu, te dodajte rastopljenu čokoladu. Na prvi biskvit premažite glazuru, stavite drugi biskvit i završite s izdašnom porcijom čokoladne glazure. Tortu možete prekriti nožem ribanom čokoladom ili posuti sa čokoladnim mrvicama.










0 komentari:

Objavi komentar